Borettslaget er ansvarlig for felles ventilasjon fra leilighetene, via kjøkken, bad og wc. Videre er vi ansvarlig for deteksjon av brann, slukkingsmulighet og rømningsveier. Siden vi har vannmålere installert er vi også oppmerksomme på uregelmessigheter på vvs-utstyr.

Så tidlig som mulig, og helst før visning/salg, har styret behov for å gjennomføre en sjekk av fellesinstallasjoner i leiligheten, som en del av vårt arbeid. På befaringen vil vi kontrollere at leilighetens ventilasjon, rømningsveier og brannsikkerhet er i samsvar med borettslagets retningslinjer. Vi vil også se etter evt. lekkasjer fra kraner, toalett og lignende.

Avvik funnet under styrets gjennomgang er boende andelseiers ansvar å reparere/utbedre. Hvis det ikke gjøres så overtar kjøper ansvaret med å reparere/utbedre når vedkommende overtar leiligheten i henhold til overtakelsesavtalen.

Som en del av styrets vedlikeholds- og HMS arbeid i borettslaget, foretas en sjekk av alle fellesinstallasjoner før salg av leilighetene.

Her finner du en skisse av ventilasjon til/fra leiligheten, som du må opprettholde om du skal foreta arbeider i din andel. 

 

Mvh
Styret